modellteknik

Teknisk Säljare / Offertansvarig, Modellteknik

Lockas du av att arbeta i ett high-tech-företag i tillverkningsindustrin med avancerade tekniska spjutspetsprojekt? Trivs du i en företagskultur med högt i tak, korta beslutsvägar och där varje medarbetare uppmuntras att ta egna initiativ och ta ansvar för sin egen och därmed företagets utveckling? I rollen som teknisk säljare/offertansvarig blir du en nyckelperson i företagets fortsatta tillväxtresa.

Om företaget
Modellteknik är en av Sveriges ledande tillverkare av avancerad bearbetning av prototyper, formverktyg och kortserieprodukter. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster i form av avancerad skärande bearbetning, modelltillverkning, prototyptillverkning, verktygstillverkning, fixturtillverkning, 3-D scanning och kontrollmätning. Våra kunder finns såväl i Sverige som globalt och i huvudsak inom branscherna automotive, medicin, försvar och verkstadsindustrin.

Vår framgång som mångårig underleverantör till svensk industri har sin grund i våra medarbetares högteknologiska kompetens, engagemang, flexibilitet och höga lösnings- och servicenivå. Vi har en stark investeringsgrad i vår maskinpark och håller oss ständigt uppdaterade i senaste teknikutveckling. Vår maskinpark har övervägande 5-axliga fräsar och kännetecknas av ett kvalitets- och miljötänkande utöver det normala. Verksamheten bedrivs i våra egna fastigheter i Vilsta Industriområde i Eskilstuna med 24 medarbetare. Mer information hittar du på Modellteknik.se

Om tjänsten och dina huvudsakliga ansvarsområden
Du ansvarar för att utveckla nya och befintliga kunduppdrag/projekt och ansvarar för bolagets offertarbete. Du rapporterar till försäljningschefen och ingår i ledningsgruppen.
– Utveckla nya och befintliga kunduppdrag/projekt.
– Framtagning av offerter, offertförfrågningar, uppföljning av offerter och leveransbevakning.
– Ordergenomgång och orderbekräftelse.
– Leveransdialog, förfrågningar, pris och leveranstider.
– Inköpsansvar för respektive förfrågan/projekt, logistik och leveranser.
– Delaktig i produktionsstyrning och prioritering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har/är:
– En ingenjörsutbildning på högskolenivå med inriktning maskin eller produktionsteknik, alternativt teknisk fyrårig gymnasial utbildning med god förståelse för produktionsteknik som fräsning, svarvning, gjutning etc.
– Kunskap i materialkunskap, ritningsläsning, toleranser och tolkning av toleranskrav
– Kunskap i gjuteriteknik, gjuterimodeller, bearbetningsteknik och ytbehandling (meriterande)
– Flerårig erfarenhet i teknisk försäljning och offertarbete
– Förhandlingsvana och erfarenhet av leverantörer/inköp
– Erfarenhet av teknisk dokumentation
– Kunskap i CADViewer – kunna tolka 3D modeller
– Ritningsläsning, tolkning av toleranser och komplexa ritningar
– Arbetat i MPS system – liknande Mapaz eller Monitor
– B-körkort
– Svensk medborgare

Personlighet
För att lyckas i den här rollen ser vi att du stortrivs i mötet med kunder/leverantörer och där du etablerar långsiktiga och förtroendefulla relationer. Struktur, planering och hög energinivå kännetecknar ditt arbetssätt och du kan med lätthet hantera många parallella offertförfrågningar och många kontaktytor. Du är proaktiv och lösningsinriktad och identifierar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem utifrån ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Vi samarbetar med Addilon i denna rekrytering. Din ansökan (CV och personligt brev) skickar du in snarast genom att välja rubricerad tjänst på denna länk. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Hittelön
10 000 kr

Tipsa någon i ditt nätverk!

[contact-form-7 id=”10537″ title=”Modellteknik, Teknisk Säljare / Offertansvarig”]