rätt person på rätt plats

Arbetet är en stor del av vår vardag. För många av oss hälften av vår vakna tid, fem av sju dagar i veckan. Och vår största ambition till det är att kunna betala hyra, försörja oss själva och/eller familjen och servera middag på bordet varje kväll. Men utöver detta, vill vi gärna spendera detta med något som vi brinner för som går att knyta an till våra ambitioner.

Många valmöjligheter

Valmöjligheterna som omger oss idag är oändligt många. Några av oss har en dröm som dem haft och håller fast i sedan barnsben, medan många av oss inte riktigt klurat ut det än. Många av oss har kanske inte bara en dröm, utan flera. Med andra ord, är vi totalt olika som människor när det kommer till vad vi har för karriärmål, eller om vi nöjer oss med glädjen att ha ett arbete och känner tacksamhet över att ha en arbetsplats att gå till varje dag.

De valmöjligheter vi omges av idag, kan skapa olika sorters känslor. Framför allt kan frågan: ”Är detta det jag vill arbeta med?” skapa djupa känslor av obehag inom oss. Vi kan därmed välja att skjuta bort eller upp känslan till framtiden. Kanske vi till och med omedvetet begränsar oss på grund av rädsla eller andra undermedvetna blockeringar som hindrar oss från att tänka i större banor.

Tankar kring arbete

Hur du än tänker runt arbete, var inte rädd för att drömma!

Några tankebanor som kan vara värdefulla att ha i åtanke:

  • Om jag hade obegränsat med tid och pengar, vad skulle jag då vilja göra? Hur skulle t.ex. en vecka eller månad eller år se ut?
  • Vad skulle jag göra om det inte fanns någon för misslyckande?
  • Vad gör just mig unik?
  • Vad tycker jag om att prata om med mina nära och kära, eller vad läser jag helst/ser jag gärna en film om?
  • Vad skulle jag kunna göra helt utan betalning (bara för att det är så givande?
  • Vilken är den viktigaste förändringen jag skulle göra i mitt liv eller arbete, om allt var enkelt och möjligt och det inte fanns några begränsningar eller hinder?
  • På vilket sätt vill jag göra skillnad eller bidra till den här världen?
  • Vem vill jag vara?

Dessa frågeställningar kan ligga till grund för att kanske upptäcka en dröm du inte ännu undersökt. Eller, så är du precis där du vill vara redan. I sådana fall vill vi bara gratulera!

En annan viktig tanke att ha med sig, är att ett val inte alltid behöver betyda att du binder dig för livet. Vissa av oss kan ha flera drömmar vi vill uppnå, och en inställning att det aldrig är för sent, kan man nå långt med.

Omställning

Som företag eller organisation ställs man ibland i svåra tider för nedskärning av personal. Både organisationen och personalen som drabbas, ställs här inför en oerhört tuff utmaning. Vi på Addilon lanserar nu vårt egna omställningsprogram, vars syfte är att hjälpa företag med omställning av personal som drabbas vid nedskärningarna. Det består av ett program av fyra väl genomarbetade träffar med övningar och samtal, som mynnar ut i en handlingsplan och ska hjälpa medarbetarna till en ny sysselsättning.

Mer info om vårt omställningsprogram finner ni här.